Project Description

سرکه ی تخمیری از تخمیر مواد مختلف قندی یا نشاسته ای، طی یک پروسه طولانی دو مرحله ای تولید می شود؛ که این دو مرحله کاملا مجزا از یکدیگر بوده و کنترل شرایط لازم به منظور تکمیل هر یک از این مراحل، از اهمیت بالایی در کیفیت نهایی محصول برخوردار می باشد. در تخمیر اول قند توسط مخمر تحت شرایط بی هوازی به الکل تبدیل می گردد.

به طور کلی سرکه تخمیری حاوی محلول رقیق اسید استیک، آب همراه با مواد معطر، اسیدهای آلی موجود در میوه، استرها و نمک های معدنی می باشد. اگرچه اسید استیک جز موثر و فعال سرکه است؛ ولی ترکیبات مذکور نیز در مطبوع کردن کیفیت سرکه نقش موثری دارند.

سرکه های تخمیری دارای نقش عملکردی مختلفی نظیر فعالیت آنتی میکروبیال، کاهنده فشار خون، جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی و… می باشند و می توان از عصاره اکثر میوه ها نظیر سیب، انگور، خرما، انار و… جهت تهیه این محصولات استفاده نمود.